Over mij

Mijn naam is Anneloes Aalders. Ik ben dierenarts met een specialisatie in de acupunctuur en chiropractie voor dieren. Mijn doel is om je huisdier zodanig te helpen, dat het weer gezond(er) en opgewekt is. Met behulp van acupunctuur en chiropractie, werk ik samen met jou en je reguliere dierenarts aan een verbetering in de gezondheid van je dier. Voornamelijk voor dieren met chronische problemen, bewegingsbeperkingen, pijn en voor oudere dieren kan dit erg veel betekenen.

Nadat ik in 2004 ben afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, oefende ik ruim 7 jaar met veel plezier en passie het dierenartsen vak uit, in twee verschillende praktijken in Nederland. Tijdens dit werk als regulier dierenarts ervaarde ik een gemis in mijn kennis en kunde op complementair gebied. Dat leidde ertoe dat ik besloot de IVAS-internationaal gecertificeerde opleiding Acupunctuur voor dieren te volgen.

Acupunctuur zorgt er onder andere voor dat de verstoring in energiestromen opgeheven wordt, zodat het lichaam weer in balans komt en hierdoor in staat is problemen zelf beter aan te pakken en te herstellen. Acupunctuur, met een traditionele Chinese geneeswijze als basis, zie ik als manier om de westerse reguliere diergeneeskunde aan te vullen. Het is een mooie vorm van complementaire diergeneeskunde. Gebruik makend van mijn eigen inlevingsvermogen en intuïtie, neem ik zo alle aspecten in en om het dier mee in het vinden van de juiste diagnose en behandeling.

Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten (SNVA)
International Veterinary Acupuncture Society (IVAS)
Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk Avacare in Haarlem. Ik ben erg enthousiast over de mooie reacties bij de dieren die ik behandel. Tijdens de behandeling geef ik voedings-, medicijn- en bewegingsadviezen. Daarbij rondde ik een opleiding Chiropractie voor dieren af. Chiropractie is een goed instrument om de gezondheid van je dier te optimaliseren. Via subtiele manuele manipulatie kunnen aanwezige bewegingsbeperkingen worden opgeheven. Hierdoor wordt de functie van omliggende spieren en het zenuwstelsel geoptimaliseerd en kan het lichaam als geheel weer beter functioneren. Net als met acupunctuur wordt hiermee het zelf herstellend vermogen van het dier gereactiveerd.

Alle huisdieren zijn welkom, maar voornamelijk voor dieren met chronische problemen, bewegingsbeperkingen, pijn en voor oudere dieren kan ik veel betekenen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je mij mailen, bellen of contact opnemen via het contactformulier.

Hartelijke groet,

Anneloes

Contact

Dierenarts Anneloes Aalders

Je kunt een afspraak maken en/of informatie opvragen via:

Behandel locaties

  • Praktijk Avacare                                Denys van Hullelaan (tegenover nr 23) 2015 GM Haarlem
  • Bij jou thuis (Haarlem of nabije omgeving (10 km)).

Op afspraak

Maandag 9:00 – 15:00 uur
Dinsdag 9:00 – 15:00 uur
Donderdag 9:00 – 15:00 uur
Vrijdag 9:00 – 15:00 uur

Overige dagen en tijden in overleg.