Mijn Werkwijze

Voorafgaand

Voorafgaand aan de behandeling stuur ik via e-mail een vragenlijst over je huisdier toe. De antwoorden hierop zijn, in combinatie met het onderzoek tijdens de eerste afspraak, van groot belang voor het vaststellen van de juiste diagnose en/of therapie.

Foto en/of filmpje
Wanneer mogelijk is het fijn om voorafgaand aan de eerste behandeling een foto en/of filmpje te ontvangen van het probleem bij het dier.

Eerder onderzoek
Het is voor mij belangrijk om de patiëntenkaart met alle voorgaande onderzoeken bij je dier van de behandelend dierenarts en/of specialist te ontvangen. Wanneer je het niet prettig vindt als ik deze zelf bij jouw dierenarts opvraag, ontvang ik bij het toesturen van de ingevulde vragenlijst ook graag deze patiëntenkaart.

De Behandeling

Een behandeling duurt gemiddeld 1 uur.

Tijdens de kennismaking met jou en je huisdier en het doornemen van de ingevulde vragenlijst, begin ik met het observeren van je dier. Ik geef het de tijd en ruimte om aan de nieuwe situatie te wennen.

Vervolgens doe ik een lichamelijk onderzoek volgens de Chinese geneeswijze en een chiropractisch onderzoek. Ik ga er vanuit dat de reguliere dierenarts het basis lichamelijke onderzoek heeft gedaan en hiernaar heeft gehandeld.

Na het stellen van de diagnose volgens de traditionele Chinese geneeswijze bepaal ik welke aanvullende behandeling het meest zinvol is. Ik begin over het algemeen met de acupunctuur behandeling.

Na het plaatsen van de naalden is er tijd voor vragen en het geven van adviezen. Aansluitend aan de acupunctuur behandeling zal ik de nodige chiropractische handelingen uitvoeren.

Behandelingsduur

De totale duur en frequentie van de behandeling zijn afhankelijk van de aard en de ernst van de aandoening en het moment waarop het probleem is begonnen. Acute of eenvoudige problemen zijn meestal al na één tot drie behandelingen verholpen. Bij chronische problemen is één behandeling per week gedurende één of meerdere maanden nodig.

Nazorg

Aansluitend aan de behandeling is het aan te raden om het dier 5 tot 10 minuten rustig te laten bewegen. Je huisdier kan de eerste dagen na de behandeling opvallend moe zijn. Het is dan ook aan te raden het deze eerste 3-5 dagen na de behandeling meer rust te geven (geen training, niet spelen in en buitens huis, niet zwemmen). Na een chiropractie behandeling is het aan te raden het dier gedurende 1 week rust te geven en aan de lijn uit te laten.

Vervolgafspraak
Ik adviseer je om na 7-14 dagen een controle afspraak te maken, afhankelijk van de aard en ernst van de behandelde aandoening.

Afspraak maken

Je kunt een afspraak maken door te mailen, bellen of het contactformulier in te vullen. Ik neem vervolgens zo snel mogelijk (binnen twee werkdagen) contact met je op.

Ik ben beschikbaar voor afspraken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00- 16:00. Overige dagen en tijden in overleg.

Wanneer je onverwacht een afspraak moet verplaatsen of afzeggen, laat mij dat dan alsjeblieft telefonisch weten (Mobiel nummer 06 11 32 62 92). Afspraken die niet 24 uur van tevoren telefonisch zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.

Locatie behandeling

Wat de plaats van de behandelingen betreft zijn er verschillende opties. In dierenkliniek Santpoort heb ik een behandelruimte. Ik behandel je dier wanneer je dat wilt echter ook bij je thuis. Tenslotte is het een optie om gebruik te maken van een behandelkamer in je eigen dierenartspraktijk, vanzelfsprekend in samenspraak met je dierenarts.

Ik raad je aan de optie te kiezen die voor je huisdier het prettigst is. Hoe minder stress, hoe beter de resultaten van de behandeling.

Contact

Dierenarts Anneloes Aalders

Je kunt een afspraak maken en/of informatie opvragen via:

Behandel locaties

  • Bij jou thuis (Haarlem of nabije omgeving).
  • Dierenkliniek Santpoort
    Hagelingerweg 181
    2071 CD Santpoort-Noord
  • In je eigen dierenartspraktijk, vanzelfsprekend in samenspraak met je reguliere dierenarts.

Op afspraak

Maandag 9:00 – 16:00 uur
Dinsdag 9:00 – 16:00 uur
Donderdag 9:00 – 16:00 uur
Vrijdag 9:00 – 16:00 uur

Overige dagen en tijden in overleg.